Top prepovedi, ko telovadimo v vročini

Ste radi redno telesno aktivni? Vas tudi vročina ne odvrne od redne vadbe? Če za vas visoke temperature niso ovira in se tudi v poletni vročini ne želite odpovedati svoji vadbeni rutini, potem poskrbite, da bo vadba varna kljub vremenu. V eni izmed prejšnjih objav smo pisali o zapovedih, ki jih je dobro upoštevati, tokrat pa si preberite, česa ne smete početi, ko telovadite v vročini.

Ne pozabite na zaščito

Marsikdaj pozabljamo, da se moramo s kremo z zaščitnim faktorjem namazati kadarkoli smo izpostavljeni sončnim žarkom, ne zgolj, ko ležimo na plaži. Izpostavljene predele je tako nujno treba zaščititi pred škodljivimi sončnimi žarki tudi med vadbo in s tem preprečiti opekline, nevarnim poškodbam kože ter posledično prezgodnjemu staranju kože.

Ne telovadite prepozno

Čeprav morda niste jutranji človek, pa ob vročih dneh nikar ne trenirajte, ko je sonce že visoko na nebu. Ob zori so namreč temperature precej nižje kakor ob sončnem zahodu, zato je najbolje, da športna oblačila nadenete v zgodnjih jutranjih urah, ko je tudi vlažnost v zraku nižja. Jutranji trening je zato ob vročem vremenu vsekakor najboljša izbira, pa še zadovoljni in polni energije boste čez ves dan, če ga boste začeli aktivno. Če pa se zgodaj zjutraj vseeno nikakor ne morete spraviti k telovadbi, pa trening opravite zvečer, ko se temperature vsaj rahlo znižajo.

Ne pretiravajte

Telovadba v vročini dodatno obremeni naše telo, zato je nujno, da se zavedamo svojih sposobnosti in mej ter da z intenzivnostjo ne pretiravamo. Zato je zelo pomembno, da se dobro opazujemo in takoj prenehamo s telovadbo, če se nam začne vrteti ali postanemo omotični in slabotni. Prav tako je dobro, da si vzamemo več odmorov kot sicer, da se vmes malo ohladimo in spočijete.

Ne glede na vremenske razmere naj bo telovadba del vašega vsakdana. Zato ne prekinjajte svoje vadbene rutine zaradi vročega poletja, temveč jo le prilagodite trenutnim vremenskim razmeram in uživajte v poletnih aktivnostih. 

NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!