Trije dejavniki, ki lahko zavirajo izgubo maščobe na trebuhu

Se vam na trebuhu nabira maščoba, ki se je nikakor ne morete znebiti? Včasih zdrava prehrana in gibanje nista dovolj za izgubo kilogramov. Na izgubo odvečne maščobe, zlasti v predelu trebuha, lahko namreč vplivajo naslednji 3 dejavniki.

1.  STRES

V stresnih obdobjih lahko nekateri ljudje pridobijo na teži. Stres namreč spodbuja nastajanje ‘stresnega’ hormona kortizola, kar se med drugim kaže tudi kot kopičenje maščobe na predelu trebuha.

Poleg tega se v stresnih trenutkih številni ljudje zatekajo k hrani, ki je še dodaten razlog, zakaj se vam  lahko nabira maščoba, ko ste napeti in pod pritiskom. Če je takih situacij veliko in ste nagnjeni k temu, da se ob stresu zatekate k sladkarijam in nezdravim prigrizkom, potem lahko v teh obdobjih kaj hitro pridobite dodatno težo.

2.  NAPIHNJENOST

Če bi radi imeli raven trebuh, potem nikar ne posegajte po hrani, po kateri se boste počutili napihnjene. Pijače z mehurčki, salame, sladkarije in slani prigrizki zato niso primerna izbira, če se želite izogniti napihnjenosti. Namesto gaziranih pijač raje posegajte po vodi, da pospešite presnovo in pomagate telesu pri procesu hujšanja. Pri napihnjenosti pomaga tudi uživanje hrane, ki je bogata z vlakninami, kot so izdelki iz polnozrnatih žit, sadje in zelenjava. Takšna hrana pomaga tudi proti zaprtju, ki je pogosto razlog za prekomerno napihnjenost trebuha.

3.  MENOPAVZA

Ženske v menopavzi pogosto opažajo, da je njihov pas širši kot prej. Nivo estrogena v menopavzi namreč upade, zato so ženske v tem času bolj dovzetne, da se jim začne nabirati visceralna maščoba. Prav tako se z leti upočasni metabolizem telesa, kar povzroči višji delež maščobe v telesu, to pa se seveda lahko pozna tudi na dodatni maščobi na trebuhu.

Vas zanima, kako lahko izgubite maščobo na trebuhu? Pridružite se trenerjem v spletni telovadnici, ki bodo z vami delili nasvete, kako se uspešno znebiti trdovratnih maščobnih blazinic na tem predelu.


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!