Pozabite na telovadnico: migajte zunaj

Vadba ima številne koristi za dušo in telo. Pa veste, da so lahko te koristi še bistveno večje, če telovadite zunaj?

Telovadba zunaj ali telovadba na prostem združuje dve aktivnosti, ki sta koristni za zdravje – gibanje in preživljanje časa na prostem. In rezultati so izjemni. Če želite izboljšati razpoloženje, prihraniti nekaj denarja in se izogniti obiskom natrpanih fitnes centrov, se odpravite v naravo in naredite trening na prostem. Tukaj so 3 prednosti, če telovadite zunaj.

1.  Izboljša razpoloženje in zmanjšuje depresijo

Telovadba zunaj v večji meri vpliva na mentalno zdravje kot če telovadimo v telovadnicah ali fitnes centrih. Trening na prostem namreč dokazano zmanjšuje občutke jeze, depresije in izboljšuje razpoloženje. V sončnih dnevih zaradi povečani izpostavljenosti soncu dobimo več vitamin D, ki naj bi tudi delno vplival na boljše razpoloženje. Pa vam ni treba teči maratonov ali opraviti visokointenzivnih treningov, če želite prejeti vse koristi vadb v naravi. Dovolj je že nizkointenzivna oblika vadbe, kot so sprehodi, vrtnarjenje ali 15-minutni trening, ki si ga lahko s pomočjo spletne telovadnice Varuh zdravja predvajate kar na telefonu in ga opravite v lokalnem parku ali na vrtu za hišo.

2.  Izboljša samopodobo

Raziskave kažejo, da že 5 minut telovadbe dnevno zunaj pozitivno vpliva na samopodobo. Primeren je katerikoli zunanji prostor, toda če telovadimo v bližini zelenja ali vode, bo pozitiven učinek še večji. Nizka do srednje intenzivna aktivnost na prostem naj bi celo bolj vplivala na samopodobo kot visokointenzivna. Če želite torej s telovadbo izboljšati samopodobo, hodite na sprehode, vrtnarite, kolesarite, jahajte konja, pojdite na ribolov in izvajajte spletne vadbe nizke intenzivnosti.

3.  Nizki stroški

Ljudje se pogosto izgovarjajo, da ne telovadijo pogosto, ker je to predrago. Res je, da so cene v fitnes centrih pogosto zasoljene in da moramo tudi za določene športe na prostem, kot sta smučanje in golf, globoko seči v denarnico, toda telovadba zunaj je pogosto nizkocenovna oziroma brezplačna rešitev.

Zato pojdite ven v naravo in uživajte v vseh aktivnostih, ki vam jih ponuja. Lahko pa si prižgete tudi katero izmed spletnih vadb na svojem telefonu in opravite trening pilatesa, joge ali splošni trening kar v parku, na plaži ali vrtu za hišo.


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!