Kako se spraviti k telovadbi, ko se vam res ne ljubi

Željo po fit in zdravem telesu ima praktično vsak, toda za to moramo biti redno aktivni. Kaj pa, ko nam zmanjka motivacije za telovadbo?

Ne ljubi se mi. Naporen dan je za mano. Nimam energije. So vam takšne besede znane? Prav vsem, ki skrbijo za svoje zdravje in redno telovadijo, se včasih zgodi, da ostanejo brez motivacije. Pomembno je, da v takih trenutkih ne odnehate, temveč najdete način, kako se motivirati, da boste še naprej skrbeli za zdrav in lep videz.

Oblecite oblačila za trening

Že samo s tem, ko oblečemo športna oblačila, povečamo motivacijo za telovadbo, kar potrjujejo tudi številne študije. Ko torej pridete iz službe, zamenjajte obleko za udobna športna oblačila in se posledično že pripravite na trening, pa naj bo to aktivnost na prostem ali spletna vadba, ki jo lahko naredite kar v svoji dnevni sobi.

Telovadite s prijatelji

Vse je lažje v dvoje (oziroma v skupini)! Povežite druženje s prijatelji in telovadbo – en drugega boste motivirali, se zabavali in hkrati naredili še nekaj dobrega zase. Zato organizirajte druženje in bodite aktivni skupaj!

Nagradite se

Vsake toliko si privoščite manjšo nagrado, pa naj bo to nova vadbena podlaga, športna majčka ali morda košček tortice, ki si jo lahko občasno privoščite brez kančka slabe vesti. Tudi na tak način lahko lažje ostanete motivirani za nadaljnjo vadbo.

Med vadbo poslušajte glasbo

Pripravite si seznam pesmi, ki vas napolnijo z energijo in vas motivirajo pri treningu. Ni pomembno, kakšno glasbo izberete, važno je, da vam pomaga pri izvedbi vaj in vam je telovadba zato v veselje, ne pa nujno zlo.

Naj vam bo vadba v užitek

Najpomembneje je, da najdete trening, ki vam ustreza in v katerem boste resnično uživali. Ob veliki izbiri vadb joge, aerobike, pilatesa, shujševalnimi treningi ter treningi za starejše in invalide boste na www.varuhzdravja.si zagotovo našli takšne, ki so vam všeč. 


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!