Recept za uspešno hujšanje

Če ste med tistimi, ki se neuspešno borijo z odvečnimi kilogrami, potem ste morda že slišali za različne (nezdrave) načine za hitro izgubo teže. Od čudežnih tablet in napitkov do skrajnih oblik vadbe za hitro izgubo teže, toda izgubljeni kilogrami se pogosto povrnejo kaj kmalu. Če pa želite uspešno shujšati na dolgi rok, je recept preprost: spremeniti morate svoj življenjski slog in vanj vnesti preproste prehranjevalne in vadbene navade, ki se jih boste lahko držali, ne da bi bili pri tem lačni in ali primorani trenirati kot vrhunski športniki. Tukaj je nekaj preprostih napotkov, ki vam bodo pomagali pokuriti odvečne kalorije ne da bi pri tem stradali in preživeli ves svoj prosti čas v fitnes centrih.


1.  Zmanjšajte vnos sladkorja in škrobnatih živil

Eden najpomembnejših korakov do uspešnega hujšanja je zmanjšati vnos dodanega sladkorja in škroba, ki sta prisotna v različnih sladkarijah, sladkih pijačah in živilih z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Že samo z zmanjšanjem sladkorja in škroba boste naredili veliko, saj boste manj lačni in boste posledično zaužili tudi manj kalorij, vaše telo pa bo za energijo kurilo maščobo, ki se je nakopičila v telesu, in ne zaužitih ogljikovih hidratov.

2.  Jejte beljakovine, maščobe in zelenjavo

Vsak obrok naj vsebuje beljakovine, zdrave maščobe in zelenjavo. Na ta način boste zmanjšali vnos ogljikovih hidratov, še posebej tistih z visokim glikemičnim indeksom. Hrana, bogata z beljakovinami so govedina, piščančje meso, losos in jajca, najboljši vir maščob so olivno ter kokosovo olje in maslo. Ko hujšamo, je najbolj priporočljivo uživati zelenjavo, kot je brokoli, cvetača, špinača, paradižnik, ohrovt, zelje, vse vrste solat in kumare.

3.  Hujšajte v dobri družbi

Hujšanje je vedno lažje in bolj učinkovito, če se ga lotite v družbi. Če vam je telovadba, ki je seveda eden ključnih elementov uspešnega hujšanja, nujno zlo, vam bo zagotovo v večji užitek, če jo boste izvajali v dobri družbi. Lahko greste zgolj na daljši sprehod s svojim psom, ki je lahko odličen partner za trening, še zlasti če si sprehod popestrite s hitro hojo, metanjem žogice ali palice. Lahko pa se npr. s prijatelji dogovorite za druženje v parku, na smučišču ali kar doma in s pomočjo svoje najljubše pametne naprave opravite spletni trening, ki ga poiščete v spletni telovadnici Varuhzdravja.si. Če bodo treningi postali družabni dogodek, boste v telovadbi uživali in komaj čakali na naslednje aktivno druženje s prijatelji.

Najpomembnejše je torej, da vam hujšanje ne predstavlja stresa, temveč da jeste uravnoteženo prehrano in da pri vadbi uživate – odvečni kilogrami se bodo topili in počutili se boste odlično!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!