Odpravimo bolečine v ramenskem obroču

Ramenski obroč je eden najbolj obremenjenih delov telesa. Zaradi sedenja, stresa in prisilne drže namreč izgublja na svoji gibljivosti, zato prihaja do obrab in bolečin v tem predelu, bolečine v ramenih pa lahko prizadenejo prav vsakogar. Pri tem je lahko prizadet hrustanec, ligamenti, mišice, živci ali kite, bolečina pa lahko sega tudi do lopatic, vratu, rok in dlani. Če vas tarejo bolečine v tem predelu, ukrepajte pravočasno, saj lahko zdravljenje bolečin v ramenih traja tudi dva meseca ali celo dlje.

Pri lajšanju bolečin v rami je pogosto treba blažiti vnetje, ki se kaže kot otekanje in pordelost mišic. Poleg blaženja vnetja pa je treba hkrati tudi okrepiti mišice na prizadetem predelu.

Protivnetna zdravila

Nesteroidna protivnetna zdravila lahko pomagajo pri lajšanju bolečin in manjših vnetjih, zato številni ob nastopu bolečine najprej posežejo prav po njih. Brez recepta se zato bolečine lahko omili z aspirinom in ibuprofenom, vendar se je treba pred jemanjem nujno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Hlajenje

Hladni obkladki lahko zmanjšajo oteklino, učinkoviti pa so tudi pri blaženju ostre bolečine. Prizadeto območje zato hladite 20 minut do petkrat na dan.

Uporaba kineziološkega traku

Pri lajšanju bolečine in ohranjanju prožnosti vaših mišic si lahko pomagate tudi s kineziološkim trakom, vendar je pomembno, da je ta pravilno nalepljen, zato se pred samo uporabo posvetujte z usposobljenim fizioterapevtom.

Vaje za ramenski obroč

Z rednimi vajami lahko preprečite bolečine v ramenskem obroču, obenem pa so zelo priporočljive tudi, ko do bolečin pride. Takšne treninge redno pripravljajo tudi inštruktorji v spletni telovadnici Varuh zdravja. Primer treninga si lahko ogledate tukaj in sprostite napetosti v ramenskem obroču.

NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!