Zdrava Granola na Pet Načinov

Jutra so lahko hitra, stresna in tako zlahka pozabimo na zajtrk. Kako se temu izogniti? S pripravo zdrave granole, ki je neverjetno priročna. Polna zdravih sestavin in pa zelo vsestranska, lahko jo uporabite bodisi s svojim najljubšim jogurtom, rastlinskim mlekom bodisi jo dodate v svoj zeleni smoothie, morda jo celo pogrejete v hranljivo kašo, za vikend pa z granolo pripravimo palačinke! Recept lahko podvojite in imate zdravo granolo na pet načinov na voljo več tednov - obljubim, da nikoli več ne boste zamudili zajtrka.

ZDRAVA GRANOLA

  • 5 skodelic/500 g ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica/100 g mešanih oreščkov (uporabila sem mandlje in lešnike)
  • 1 skodelica/130 g mešanih semenk (uporabila sem chia, lanena semena, sončnična in bučna semena)
  • 1/2 skodelice/50 g kokosove moke
  • 1 skodelica/180 g suhega sadja (lahko rozine ali datlje, marelice ali pa namesto suhega sadja zamenjate z 1/2 skodelice kokosovega sladkorja)
  • 2 JŽ kakava v prahu
  • ščepec soli
  • 2 čž vanilije v prahu in cimeta
  • 3 merice Sunwarrior beljakovin v prahu (po želji)

Pečico segrejte na 180 ° C. Postavite ovsene kosmiče, oreščke, kokos in semena na pladenj za peko. Premešajte in pecite 10-15 minut, da dobijo lepo aromo.

Medtem postavite suho sadje ali kokosov sladkor, kakav v prahu, cimet, sol, vanilijo in po želji tudi  beljakovine v prahu v blender ali multipraktik. Dodajte še ovsene kosmiče, oreščke,kokos in semena ter miksajte dokler ne dobite mokaste teksture. Granolo v prahu shranite v veliko nepredušno posodo.

Postrezite s:

1. Kokosovim jogurtom ali 2. Rastlinskim mlekom

4 JŽ zdrave granole, kokosov jogurt ali rastlinsko mleko in sezonsko sadje.3. Smuti 

2 JŽ zdrave granole, 1/2 rdeče pese, pest jagodičevja, 1 banana, 200 ml rastlinskega mleka. Zmiksajte in postrezite.4. Topla kaša

1/2 skodelica/50 g zdrave granole, 1 skodelica/200 ml rastlinskega mleka.

Segrejte v ponvi, ko se kaša zgosti postrezite še toplo z mandljevim maslom in na hitro popečenimi bananami.5. Palačinke

4 JŽ zdrave granole, 2 JŽ pirine moke, 1 jajce ali 1 banana (za vegansko različico), 100 ml rastlinskega mleka in 1/2 čž pecilnega praška.

Zmešajte vse sestavine skupaj in postopoma popecite maso na namaščeni ponvi. Masa zadostuje za 2 osebi.


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!