Koristi in prednosti aerobike

Gibanje ob glasbi je ena najstarejših oblik izražanja. Ples, pa naj bo klasični ali npr. hip hop, ima številne prednosti, pomaga namreč pri izgubi kilogramov, krepitvi mišic, izboljša miselne sposobnosti in zmanjšuje stres. Zato ni presenetljivo, da je prav aerobika prva izbira številnih vadečih. Tukaj je nekaj pozitivnih učinkov aerobike.

Boljša vzdržljivost in kurjenje kalorij

Plesna aerobika je vadba visoke intenzivnosti, ki lahko pomaga izboljšati vzdržljivost srca in ožilja. Vadba aerobike običajno poteka ob hitri glasbi, ki določa hitrost in ritem gibov. S tako vadbo pomagamo optimizirati število porabljenih kalorij, s tem da imamo ves čas povečan srčni utrip. Poleg tega nekatere vrste plesne aerobike vključujejo intervalni trening ali intenzivnejši del treninga, ki mu sledi faza nizke intenzivnosti in počitka. Takšna vrsta kardiovaskularne vadbe se priporoča še posebej, če želimo učinkovito revitalizirati presnovo in pokuriti čim več maščob. Plesne korake lahko dodatno otežimo tudi z uporabo ročk, namesto katerih lahko na spletnih vadbah vzamete kar plastenke, napolnjene z vodo. Na ta način naše telo še učinkoviteje gradi mišično maso.

Boljše miselne sposobnosti

Pri aerobiki si moramo zapomniti številne korake, ki jih inštruktor med vadbo lahko poveže v zahtevno koreografijo, s čimer pomagamo izboljšati svoje kognitivne sposobnosti. Ljudje, ki pogosto plešejo, naj bi bili celo manj dovzetni , da v starosti zbolijo za demenco. Zaradi hitrih plesnih korakov med treningom aerobike se moramo namreč hitro prilagajati spremembam in si istočasno zapomniti nove korake. Zaradi tega plesna aerobika ni le fizični, temveč tudi psihični izziv in je s tem celovita vadba za um in telo.

Manj stresa

Vsaka vadba zmanjšuje stres in nič drugače ni z aerobiko. Še več – s tem ko se prepustimo glasbi in plesnim gibom, se počutimo osvobojeno in sproščeno. Nekateri radi hodijo v fitnes centre zaradi druženja z ostalimi vadečimi, če pa vam je skupinska vadba stresna in ne želite, da vas ocenjujejo drugi vadeči, se lahko tej priljubljeni vadbi prepustite kar doma – vzemite svojo najljubšo pametno napravo in si plesni studio pripravite kar doma s pomočjo spletne telovadnice Varuh zdravja!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!