5 načinov razstrupljanja po praznikih

Veselega decembra je konec in če ste v prazničnem času tudi vi prevečkrat grešili in bi radi izboljšali svoje počutje, potem si lahko pomagate s temi enostavni ukrepi za razstrupljanje telesa.

Za številne ljudi praznični december pomeni (pre)najedanje z okusnimi dobrotami in pitjem alkoholnih pijač, kot sta penina in kuhano vino. Če ste si tudi vi v preteklih dneh privoščili francosko solato, potico ter različne piškote in sedaj čutite posledice nezdrave hrane in pijače, kot so napihnjenost, zaprtje, različna vnetja, utrujenost, slab zadah in pomanjkanje energije, potem vam naslednji koraki lahko pomagajo, da boste spet sveži in polni zagona za nove projekte, ki vas čakajo v tem letu. Brez skrbi – ni se vam treba vpisati v drage fitnes centre ali kupiti dragih izdelkov za razstrupljanje, saj si lahko pomagate kar sami. Tukaj je 5 poceni in učinkovitih korakov:

VROČA LIMONADA

Vroči vodi dodajte sok polovice sveže stisnjene limone – ta preprost napitek je odličen pri težavah z zaprtjem, saj spodbuja delovanje jeter, obenem pa pomaga, da telo lažje absorbira hranilne snovi. Za še večji učinek dodajte svež ingver, ki zmanjšuje vnetja, bolečine in pomaga uravnavati krvni sladkor.

VODA

Med najbolj preproste zdrave korake spada tudi pitje vode, ki bo iz telesa izločila škodljive snovi. S pitjem vode boste namreč olajšali pogoste ponovoletne težave, kot sta glavobol in zaprtost. Priporočena dnevna količina je 2,5 l vode za ženske in 3,5 l za moške. Pazite le, da te količine ne popijte naenkrat, temveč enakomerno preko dneva.

JABOLČNI KIS

Zaradi premalo spanca, nezdrave hrane in alkoholnih pijač marsikdo v prazničnem času pridobi tudi kak odvečni kilogram, hkrati pa nam vse te nezdrave razvade lahko oslabijo imunski sistem in slabo vplivajo tudi na našo kožo. Pri teh težavah lahko zelo dobro pomaga jabolčni kis, ki bo pomiril kožo in jo zopet naredil sijočo in lepo.

TELOVADBA 

Telovadba je dokazano eden izmed najučinkovitejših načinov razstrupljanja, zato je zelo priporočljivo, da ste po praznikih aktivni in se na ta način znebite škodljivih snovi, ki so se nabrale v telesu. Smučajte, odpravite se na sprehod ali naredite kar doma enega izmed video treningov, ki jih lahko najdete na Varuhu zdravja – izberite takšno, ki vam najbolj ustreza.

SAVNA

Savnanje je ena najstarejših in najučinkovitejših oblik naravnega zdravljenja. Poleg tega, da savna izboljšuje psihofizično počutje, spanje in blagodejno vpliva na naše razpoloženje, vročina v savni pomaga izločiti iz telesa toksine. Še zlasti se pri čiščenju telesa priporoča infrardeča savna, ki naj bi s pomočjo infrardeče svetlobe iz telesa odstranila različne strupene snovi in celo težke kovine. Poleg tega sta v takšni savni temperatura in vlažnost precej nižji kot v finski in parni, zato je savnanje v njej prijetno in deluje terapevtsko, saj s potenjem v njej izločimo strupe, s tem pa razbremenimo tudi jetra in ledvice. Razlogov za obisk savne je torej več kot dovolj – privoščite si jo in poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!