Kako ostati aktivne med nosečnostjo?

Imate bolečine v hrbtu in otečene gležnje? Težko spite, zatekate in imate težave z zaprtjem? Drugače povedano, ste noseči? Ste vedeli, da obstaja naravno zdravilo za naštete tegobe - telovadba? Da, prav ste prebrali; redna vadba med nosečnostjo ima številne pozitivne učinke - med drugim izboljša razpoloženje, omili težave, kot so utrujenost, zaprtje in jutranja slabost, in tudi pomaga pri hitrejšemu okrevanju po porodu. Seveda se morate prej posvetovati s svojim ginekologom ali izbranim zdravnikom, toda če ni zdravstvenih ovir, lahko brez težav oblečete športna oblačila in uživate v telovadbi tudi, ko ste v blaženem stanju. Tukaj je nekaj priporočljivih načinov vadbe:

1. PLAVANJE

Plavanje in vodna aerobika sta odlična, saj ste v vodi bolj agilne, sklepov pa ne obremenjujete tako, kot pri večini drugih oblik telovadbe. Najbolj se seveda priporoča plavanje v morju in jezerih, toda v teh mrzlih dneh je praktično edina možna izbira bazen. Bodite pzaljive le, da vam ne spodrsne na mokrih ploščicah ob bazenu in ko vstopate v bazen. Še posebej proti koncu nosečnosti se spremeni vaše težišče, zato bodite še toliko previdnejše. Priporoča se tudi, da voda v bazenu ni prevroča in da se takoj, ko pridete iz bazena stuširate, in zamenjate mokre kopalke.

2. SPREHODI

Sprehod je najlažja oblika vadbe, ki jo brez težav vključite v svoj natrpan urnik, če vam ni svetovano drugače, lahko brez težav hodite na sprehode prav do konca nosečnosti. Najboljše pri vsem pa je, da za sprehode ne potrebujete nobene posebne opreme, poskrbite le za udobno obutev.

3. SPLETNE VADBE

Za dobro počutje in redno aktivnost med nosečnostjo lahko poskrbite tudi s spletnimi vadbami, ki jih na Varuhu zdravja redno pripravlja naša inštruktorica Eva. Primerne so za vse nosečnice, pri katerih nosečnost poteka brez težav. Zato se ji pridružite na vadbah in poskrbite za svoje zdravje kar v udobju svoje dnevne sobe!

NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!