Pripomočki za vadbo, ki jih najdemo v vsakem domu

Za učinkovit trening ne potrebujete drage fitnes opreme ali športnih pripomočkov, temveč lahko za svoje zdravje in redno aktivnost veliko storite kar doma. Treninge lahko izvajate z lastno težo, lahko pa jih popestrite z različnimi pripomočki, za katere pa nasprotno od prepričanja številnih ne rabite zapravljati svojega denarja. Namesto uteži, trenažerjev in ostalih fitnes naprav uporabite kar predmete, ki jih lahko najdete praktično v vsakem stanovanju.

Trenerji v spletni telovadnici Varuh zdravja svoje vadbe sestavljajo tako, da lahko za vaje uporabite predmete, ki jih najdete v svojem domu, hotelski sobi ali npr. v službi. Možnosti je neskončno, danes pa vam bomo predstavili 3 najpogostejše, ki jih naši inštruktorji najpogosteje uporabljajo pri spletnih vadbah:

STOL

Stol ponuja nešteto možnosti za vadbo, saj lahko vaje izvajamo tako na njem ali ob stolu. Vadbe na stolu so primerne tudi za tiste, ki se težje gibljete ali ne morete dolgo stati. Prav tako lahko zaposleni v pisarnah svoj odmor izkoristite za hiter trening in tako kar v službi poskrbite za zdravje svoje hrbtenice, boljšo prekrvavitev telesa in splošno psihofizično počutje.

BRISAČA

Tudi brisača je izredno priročen pripomoček, saj jo lahko vzamete praktično povsod s seboj. Najdite stabilno vejo ali drog, jo zavežite okoli opore; nato se z ravnim trupom izmenično spuščajte nazaj in nato dvignite v prvotni položaj, pri čemer brisača služi kot oprijem.

PLASTENKE ZA VODO

Namesto, da se po uteži odpravite v trgovino, si jih na preprost način raje pripravite kar sami. Vzemite plastenki za vodo poljubne velikosti in jih napolnite z vodo, s peskom ali drobnimi kamni. Prepričajte se, da ste jih dobro zaprli, in jih uporabljajte tako kot ročke v fitnes centrih.

Še več idej, kako za trening uporabiti omenjene in številne druge domače predmete, poiščite med shujševalnimi vadbami, treningi joge, pilatesa in aerobike, ki jih za vas dnevno pripravljajo naši kvalificirani inštruktorji.


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!