Počep: izjemna vaja za celo telo

Obstaja veliko vaj, s katerimi lahko dosežete izjemno telesno pripravljenost, izboljšate tonus mišic in splošno dobro počutje. Toda prav nobena nima toliko prednosti kot počepi. Če počepov še niste vključili v svojo vadbeno rutino, potem je skrajni čas, da jih začnete redno izvajati.

Počepi lahko namreč koristijo prav vsem. Če si resnično želite oblikovati svoje telo, so počepi ena najpreprostejših, a hkrati najučinkovitejših vaj – sploh ker za njih ne potrebujete nobenih fitnes pripomočkov in jih lahko izvajate kjerkoli želite.

Preden se posvetimo različnim vrstam počepov, si najprej poglejmo, katere so prednosti rednega izvajanja počepov:

–  S počepi oblikujete stegenske mišice in mišice zadnjice, ki sta največji mišici na telesu.

–  Počepi so super tudi za spodnji del hrbta, meča in zadnje stegenske mišice.

–  Ko delate počepe, z izmeničnim gibanjem gor in dol pomagate krepiti mišice in obenem izboljšujete njihovo delovanje. 

Počepi tudi izboljšujejo ravnotežje in povečujejo gibljivost telesa. Poleg tega s počepi porabljate kalorije, istočasno pa pomagate graditi mišice, zato so popolna vaja za vse, ki želite izgubiti nekaj kilogramov in obenem oblikovati telo. Pri izvajanju počepov je namreč vključenih več mišičnih skupin hkrati, dvigne pa se tudi vaš srčni utrip. Če jih izvajate vsak dan, boste samo s počepi pokurili dodatnih 50 do 70 kalorij!

Kako pravilno izvajati počepe in katere vrste poznamo, boste lahko izvedeli v eni izmed prihodnjih objav. Seveda pa vam lahko pravilno izvedbo te izjemne vaje prikažejo tudi naši super trenerji, ki vodijo vadbe v spletni telovadnici Varuh zdravja. Počep je namreč zagotovo ena izmed najljubših in največkrat uporabljenih vaj naših odličnih inštruktorjev. Pridružite se jim tukaj!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!