Spletna joga: popolna vadba za telo, um, in duha

Spremenite svoje mišljenje in življenje s spletnimi treningi joge

Čeprav ste morda vedno mislili, da je joga neka nova moderna zvrst telovadbe in ni primerna za vas, ste se morda že vprašali, kaj je tako izjemnega pri njej, da je tako priljubljena pri številnih ljudeh. Vadba joge prek spleta vam omogoča izvajanje joge v popolni zasebnosti, stran od obsojajočih pogledov vadečih v joga studiih. S spletno telovadnico Varuh zdravja lahko jogo sedaj preskusite kar doma, na delovnem mestu, vrtu –  kjerkoli vam je udobno. Vadba joge po spletu ima namreč številne prednosti:

  • Jogo se lahko učite v svojem tempu glede na fizično pripravljenost in trenutno počutje.
  • Vadbe so vam na voljo kjerkoli in kadarkoli, saj za njih potrebujete le mobilni telefon ali tablico z internetno povezavo.
  • Jogo vodijo izkušeni učitelji joge, ki poznajo izzive, s katerimi se soočajo začetniki.
  • Za treninge ne rabite izgubljati svojega dragocenega časa in denarja z vožnjami v fitnes centre.
  • Z jogo lahko izboljšate gibčnost in držo telesa, povečate kapaciteto pljuč, izboljšate spomin in miselne sposobnosti.
  • Preprečite poslabšanje sklepov in razkroj hrustanca.
  • Okrepite krvni obtok in zdravje kosti.
  • Znižate krvni tlak.

Poleg tega lahko z jogo celo shujšate in obenem izboljšate moč telesa in raven energije.

Čeprav veste, katere so prednosti joge, pa vas morda vseeno skrbi, kako boste lahko izvedli vse tiste zapletene asane. Ravno to pa je največja prednost spletne joge – lahko se jo učite v popolni zasebnosti ali skupaj z najboljšo prijateljico. Poleg tega se vam ni treba točno držati nekega določenega časa za trening, saj lahko do vadb dostopate kjerkoli; si jih pogledate za nazaj, pritisnete pavzo ali celo večkrat ponovite tisti del, ki vam povzroča največ težav. Če pa so vam osnove popolnoma jasne, lahko namesto začetnega nivoja izberete težje vadbe. Joga ni torej nobena modna muha, temveč več kot 5000 let stara praksa, ki so jo začeli prakticirati v severni Indiji in jo še danes z velikim navdušenjem izvajajo ljudje različnih sposobnosti in starosti. S sodobno tehnologijo pa je sedaj še lažje dostopna prav vsem, tudi tistim, ki se šele podajate v svet joge in bi se radi seznanili z osnovami te  starodavne discipline.

Vadite jogo po spletu

Zdravniki priporočajo jogo za zdravljenje številnih zdravstvenih težav, primerna pa je za ljudi vseh starosti. Pogosto se uporablja za okrevanje po poškodbah in boleznih, znižuje pa tudi krvni sladkor, holesterol in telesno težo. Redno izvajanje joge pripomore tudi k boljši koordinaciji in hitrosti reakcijskih časov. Nekateri napredni jogiji imajo neverjeten nadzor nad svojim telesom in živčnim sistemom, tako da lahko celo ignorirajo bolečino, hodijo po vroči žerjavici, dvignejo telesno temperaturo in opravljajo osupljive fizične podvige. Joga tudi olajša duševne težave, kot so depresija, jeza, strah, frustracije in stres. Z bolj zdravim telesom in duhom se vaši duhovni pogledi izboljšujejo. Če bi radi tudi sami spoznali vse te izjemne učinke joge, se pridružite našim izkušenim učiteljem na kakšni izmed praks, ki jih najdete tukaj.

Namaste!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!