5 IDEJ ZA ZABAVNO HUJŠANJE

Če ste med tistimi, ki vam je telovadba nujno zlo in se zato težko spravite k vadbi, vseeno pa se zavedate, kako pomembno je, da ste redno aktivni,  potem upoštevajte naslednje predloge, s katerimi lahko na zabaven način pokurite odvečne kalorije.

1.  Hoja po stopnicah

S hojo po stopnicah lahko pokurite veliko kalorij. Zato v službi namesto dvigala do pisarne izberite stopnice, v trgovskih centrih pa namesto tekočih stopnic pojdite peš po stopnicah. Poleg tega so lahko stopnice preprost vadbeni pripomoček; poiščite npr. stopnice na stadionu in 20 minut izvajajte različne vaje: najprej lahkotno tecite gor in dol po stopnicah, nato izvedite izmenične poskoke najprej z eno, potem z drugo nogo, nato pa še sonožno z obema nogama hkrati.

2.  Sprehodi s psom

Naj bo pes vaš partner za vadbo, s katerim greste na sprehode, ki jih popestrite s hitro hojo, metanjem palice, žogice ali frizbija. Če je vaš kuža manjše velikosti, pa ga lahko vzamete v naročje, s tem otežite svoj trening in posledično pokurite več kalorij.

3.  Vrtnarjenje

Postavite svoj vrt in na njem posadite zdravo sadje, zelenjavo in zelišča, ki so super izbira, če želite izgubiti odvečne kilograme. S pletjem in obdelovanjem vrta lahko pokurite med 200 in 400 kalorij na uro, ko pa bodo sadike zrastle, boste lahko v svoj jedilnik vključili zdrave in zelo okusne vrtnine, ki jih boste z užitkom pojedli.  Poleg tega, da so naravno pridelane, jih boste pojedli še s toliko večjim ponosom, ker ste v njihovo pridelavo vložili svojo energijo in prosti čas.

4.  Hoja v hribe

Marsikomu se zdi hoja v hribe premalo intenzivna, da bi lahko z njo učinkovito hujšali, vendar je prav hoja v hribe ena izmed zelo učinkovitih oblik hujšanja. Če boste hodili hitro, pa boste še pospešili srčni utrip in bo vaše telo zato še hitreje porabljajo odvečno maščobo.

5. Telovadba s prijatelji

S prijatelji se zmenite za druženje v parku, na stadionu ali kar doma in s pomočjo mobilnega telefona, tablice ali prenosnika v 15 minutah opravite svoj najljubši spletni trening, ki ga poiščete v spletni telovadnici Varuhzdravja.si.  Če bodo treningi postali družabni dogodek, boste v telovadbi uživali in komaj čakali na naslednje aktivno druženje s prijatelji.

Hujšanje je lahko zabavno, zato bodite pri tem kreativni. Najpomembnejše pa je, da pri vadbi uživate in odvečni kilogrami se bodo topili, ne da bi pri tem trpeli.

NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!