5 ZDRAVIH PRIGRIZKOV ZA FIT TELO

Manjši in bolj zdravi obroki, razporejeni čez cel dan, vam bodo pomagali stabilizirati krvni sladkor in z njim povezano raven inzulina. Posledično boste ohranjali enake količine kalorij in energije skozi cel dan in ohranjali želeno telesno težo.

Zdravi prigrizki so naravna alternativa sladkim in slanim prigrizkom, na katere običajno prvo pomislimo. Tukaj je 5 zdravih prigrizkov, ki jih morate vključiti v svojo prehrano za vzdrževanje dobrega počutja in oblikovanega telesa:

1. Sveže sadje je odličen primer zdravega prigrizka. Narezano jabolko ali skodelica jagodičevja lahko hitro zadovoljijo vašo lakoto, sadje pa vsebuje tudi veliko zdravih hranil in vlaknin.

2. Super izbira je tudi sveža zelenjava. Namesto nezdravega čipsa si zato npr. privoščite narezano stebelno zeleno, ki vsebuje kar 90 % vode, mlado korenje ali katero koli drugo zelenjavo po svojem izboru. Če vam okus ni najbolj všeč, dodajte majhno posodico humusa za okus.

3. Kokice so lahko okusen in zdrav prigrizek, če jih pripravite z manj maščobe in soli. Okus lahko izboljšate z začimbami po svojem izboru, ki bodo dodale okus brez odvečnih kalorij ali maščob.

4. Mešani oreški so prav tako zdrava izbira, vendar bodite z njimi zmerni. Izberite nesoljene in suho pražene oreščke.

5. Trdo kuhana jajca vsebujejo vse esencialne aminokisline in so bogata z beljakovinami. Njihova priprava je enostavna, lahko si jih pripravite vnaprej in shranite v hladilniku. Priporočamo, da kupujete le jajca iz proste reje, ki so obogatena z maščobnimi kislinami omega-3.

Poleg zdravega prehranjevanja je redna vadba ključ do zdravega in lepo oblikovanega telesa. Pridružite se video treningom v spletni telovadnici Varuh zdravja in poskrbite zase v udobju svojega doma!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!