Popolne vaje za noge, ki jih lahko izvajate doma

Če šele začenjate telovaditi doma, se vam izvajanje treningov doma morda zdi težko, toda prepričani smo, da boste kmalu spoznali, da lahko v udobju svojega doma naredite zelo veliko za svoje zdravje in telo, pri tem pa ne potrebujete nobenih posebnih vadbenih pripomočkov. V nadaljevanju lahko spoznate 3 neverjetno učinkovite, a zelo preproste vaje, namenjene krepitvi nog, ki jih lahko naredite kar v svoji dnevni sobi.

1. Počepi

Čeprav so počepi zelo preprosti, bodo učvrstili vaše noge, stegna in rit. Ravno zato, ker so tako enostavni, so tudi tako priljubljeni pri številnih vadečih. Izvajate jih tako, da preprosto pokrčete kolena, telo pa iz začetnega položaja spuščate proti tlom in nato nazaj v začetni položaj. Pri tem pazite, da kolena ves čas ostanejo pokrčena. Da bo učinek te vaje čim večji in da se obenem izognete poškodbam, pazite, da kolen ne krčite preko višine prstov in se pri premikanju navzgor in navzdol ne nagibate naprej. Roke imate lahko v bokih ali jih iztegnite pred seboj, s čimer boste poskrbeli za ravnotežje telesa. Za začetek naredite dva kroga počepov z 12 ponovitvami. Kasneje lahko število serij in/ali ponovitev povečate.

2. Izpadni koraki

Tako kot počepi so tudi izpadni koraki odlična vaja za oblikovanje zadnjice, stegen in meč. Za začetek poskusite narediti 2 kroga po 12 klasičnih izpadnih korakov, kasneje pa lahko namesto navadnega izpadnega koraka naredite 2 seriji po 12 izpadnih korakov v stran. Morda se vam bo pri tej verziji sprva zdelo težko ohraniti ravnotežje, toda z redno vajo vam bo izvedba zagotovo postala lažja!

3. Dvigovanje pet

S prsti stopite na stopnico, pete pa imejte ves čas v zraku. Nato se na prstih enostavno dvigajte in spuščajte. Če vam je lažje, lahko vajo izvajate tudi izmenično z vsako nogo posebej.

Še več vaj za oblikovanje nog in postave si lahko ogledate na naših spletnih vadbah, ki jih vodijo kvalificirani trenerji v spletni telovadnici Varuh zdravja. Izbirate lahko med vadbami joge, pilatesa, aerobike in shujševalnimi treningi ter z njimi učvrstite noge in oblikujete svojo sanjsko postavo kar doma!


NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!