Vegi Pesni Tartar

Za ta recept bi lahko rekli, da je kar revolucionaren. Za predjed, malico, kosilo ali večerjo pripravljamo pesni tartar, ki ga lahko dodamo k sendvičem, zavitkom ali ga postrežemo kot lahko alternativo mesnemu tatarcu. Včasih si ga dodam k polenti, kvinoji ali kuhani ajdi. Super osvežilno in nasitno.

*Teresamisu v sodelovanju z Vzajemno zdravstveno zavarovalnico*

PESNI TARTAR

  • 1/2 kg rdeče pese

  • 2 jedilni žlici kaper

  • sok 1 limone

  • 1 čajna žlička gorčice

  • 1 pest svežega kopra

  • 1 pest sveže mete

  • velik ščepec soli in popra

SERVIRAJTE
  • 100 g kozjega feta sira

  • 3 jedilne žlice kokosovega ali navadnega grškega jogurta

  • svež koper in meta

  • rženi kruh

  • popečeni orehi

Rdečo peso olupite, jo razrežite in postavite v pekač, prelijte z olivnim oljem in pecite do mehkega 2025 minut na 200 stopinj Celzija. Ko je pečena, a še vedno čvrsta, počakajte, da se ohladi. Nato jo stresite v multipraktik in dodajte vse preostale sestavine ter zmeljite. Tartar postrezite na krožniku s feta sirom in okrasite s svežimi zelišči, kruhom, orehi, kokosovim jogurtom in limono. Po njem polijte oljčno olje in poprajte. Tartar je lahko postrežen kot predjed ali kot priloga, ali pa ga uporabite za dodatek k sendviču.



NAZAJ NA NASVETE

BREZPLAČNE SPLETNE VADBE ZA VSAKOGAR

Registrirajte se in si zagotovite neomejen dostop do vadb v živo in posnetkov treningov, ki jih vodijo vrhunski inštruktorji. Za vadbe ne potrebujete nobene fitnes opreme ali športnih pripomočkov.

ZAČNI TELOVADITI ZDAJ!